Opbrengsteigendom te koop
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze mooie, typisch Franse Bed and Breakfast is gelegen aan de rand van een middeleeuws dorp waar jaarlijks zo'n 200.000 toeristen neerstrijken, mede omdat die dorp gekend is als "Un des plus beaux village de France".

De B&B is gelegen in het hartje van Frankrijk. Daarbovenop zijn er twee autosnelwegen te vinden op minder dan 10 kilometer van het eigendom.  

Gasten die graag stadjes bezoeken zitten hier op de juiste plek. Zo is zowel Vichy als Saint-Pourçain dichtbij maar ook Moulins en Clermont-Ferrand zijn leuke daguitstappen.

Het landschap en uitzicht van de B&B is niet te evenaren. De mooie heuvels en het groene landschap samen met het zicht op de Puy de Dôme en zijn Chaine des Puys zorgen voor een Toscaans gevoel.

Het eigendom is in verschillende delen opgebouwd, de afwerking van het huis doet vermoeden dat dit dateert van het begin van de 17e eeuw. Achteraf werd er stelselmatig bijgebouwd tot en met de 19e eeuw.

De ramen zijn vervangen en met dubbel glas en het dak werd ook volledig vernieuwd met romeinse pannen en is geïsoleerd.

Binnenin het hoofdgebouw vinden we laat 19e eeuwse stijlelementen zoals de corniches en rozetten van de zolderingen in de eetkamer en de salon, de inbouwhaard in ceramiek in de eetkamer en de zwarte marmeren schouwmantel met open haard in de salon.Ook de stenen draaitrap met zijn gietijzeren balustrade zijn een blikvanger. Dit eigendom is verwarmd door verwarming op gas met een condensatieketel.

Indeling
Benedenverdieping
Het achterste deel is momenteel ingedeeld als privaat vertrek beschouwd: er is een ruime woonkeuken, praktische bijkeuken, slaapkamer en badkamer (allebei onlangs helemaal vernieuwd).
Verder biedt de heel grote eetkamer plaats aan een 16-tal gasten en aansluitend salon waar naar hartenlust genoten kan worden van een lekker aperitief.


Boven liggen drie van de vier gastenvertrekken.
De Suite (4-6 pers.) heeft één grote en één kleine slaapkamer met gemeenschappelijke grote badkamer. Er is ook een mooie zithoek. Het uitzicht op de tuin is heerlijk.

De Gele Kamer (3 pers.) heeft één slaapkamer, een mini-zithoekje, een 1-persoonsbed in een echte alkoof en een kleine badkamer.

De Blauwe kamer:
Kan met haar 2 dubbele bedden en ruime afmetingen ook als familieverblijf dienen. Ook met een zithoek en eigen badkamer.

De Duiventoren:
De duiventoren is het vierde gastenvertrek in een afzonderlijk gebouw en een authentieke pigeonnier. Op een kleine oppervlakte en in 2 niveaus is op slimme wijze plaats gemaakt voor een leuk salonnetje (beneden) en een slaapkamer met badkamer (boven). Speciaal voor 2 tortelduiven. Dit bijgebouw wordt verwarmd met elektrische vewarmingselementen.

De kelder
Onder de eetkamer ligt ook de wijnkelder, gewelfd en met een buiteningang.

Het domein
De grote ingangspoort biedt toegang tot de binnenplaats waarrond het huis, de duiventoren en een kleine annex zijn geschikt.
Naast het huis aan de straatkant is een grote schuur met hooizolder en een voormalige koeienstal. Momenteel wordt deze gebruikt als opslagplaats, garage en atelier. Hier kunnen gasten hun waardevolle voertuigen steeds droog en veilig wegzetten.  
Nog verder en ook afgesloten van de rest van de tuin ligt het zwembad (10 x 5,5 m) met houten terras en grote zonneweide. Verder is er een prieel waar in de zomer de aperitief gedronken wordt en eventueel ook gegeten kan worden.
Het terrein achteraan is de boomgaard van 3400 m² met fruitbomen.
Deze weide wordt ook gebruikt voor de paarden van de talrijke ruiters die de streek komen verkennen en hier logeren.
Er is een brede ingang achteraan die uitgeeft op de straat.
Het volledige domein is ommuurd zodat gasten steeds de nodige privacy genieten.
Verder is het ook handig om te weten dat deze grond ook is goedgekeurd als bouwgrond.

Naast en achter het hoofdhuis zijn er ook 2 waterputten, waarvan één met dompelpomp. Handig voor het besproeien van de tuin en het bijvullen van het zwembad.

Tenslotte geven we nog mee dat het meubilair mee over te nemen is en dit reeds in de vraagprijs opgenomen is.

Kortom, dit eigendom is steeds met veel liefde onderhouden en klaar om aan een nieuw leven te beginnen!


Referentienummer 15219EK
Prijs € 490 000
Woonoppervlakte 200 m²
Grondoppervlakte 50 are 30 centiare
Slaapkamers 7
Badkamers 5
Bouwjaar 1650
Algemene staat Goede staat