Herenhuis te koop
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit mooie domein is gelegen aan de rand van een middeleeuws dorp, gekend als "Un des plus beaux village de France". Het is nabij twee autosnelwegen voor de ideale bereikbaarheid als tweede verblijf of om er als God in Frankrijk het hele jaar door te verblijven.

Momenteel wordt het domein uitgebaat in de vorm van een Bed and Breakfast. Deze is mee over te nemen maar indien u verkiest om dit niet te doen, is dat zeker ook mogelijk.

Het landschap en uitzicht van dit domein zijn niet te evenaren. De mooie heuvels en het groene landschap samen met het zicht op de Puy de Dôme en zijn Chaine des Puys zorgen voor een Toscaans gevoel.

Het eigendom is in verschillende delen opgebouwd, de afwerking van het huis doet vermoeden dat dit dateert van het begin van de 17e eeuw. Achteraf werd er stelselmatig bijgebouwd tot en met de 19e eeuw.

De ramen zijn vervangen en met dubbel glas en het dak werd ook volledig vernieuwd met romeinse pannen en is geïsoleerd.

Binnenin het hoofdgebouw vinden we laat 19e eeuwse stijlelementen zoals de corniches en rozetten van de zolderingen in de eetkamer en de salon, de inbouwhaard in ceramiek in de eetkamer en de zwarte marmeren schouwmantel met open haard in de salon.Ook de stenen draaitrap met zijn gietijzeren balustrade zijn een blikvanger. Dit gebouw wordt verwarmd door centrale verwarming op gas met een condensatieketel.

Momenteel staat de indeling van het domein volledig in teken van de B&B. Mits enkele veranderingen kan dit perfect al woonst omgebouwd worden.

Indeling
Benedenverdieping
Het achterste deel is momenteel ingedeeld als privaat vertrek beschouwd: er is een ruime woonkeuken, praktische bijkeuken, slaapkamer en badkamer (allebei onlangs helemaal vernieuwd).
Verder biedt de heel grote eetkamer plaats aan een 16-tal gasten en aansluitend salon waar naar hartenlust genoten kan worden van een lekker aperitief.


Boven liggen drie van de vier gastenvertrekken.
De Suite (4-6 pers.) heeft één grote en één kleine slaapkamer met gemeenschappelijke grote badkamer. Er is ook een mooie zithoek. Het uitzicht op de tuin is heerlijk.

De Gele Kamer (3 pers.) heeft één slaapkamer, een mini-zithoekje, een 1-persoonsbed in een echte alkoof en een kleine badkamer.

De Blauwe kamer:
Kan met haar 2 dubbele bedden en ruime afmetingen ook als familieverblijf dienen. Ook met een zithoek en eigen badkamer.

De Duiventoren:
Dit bijgebouw is het vierde gastenvertrek in een afzonderlijk gebouw en een authentieke pigeonnier. Op een kleine oppervlakte en in 2 niveaus is op slimme wijze plaats gemaakt voor een leuk salonnetje (beneden) en een slaapkamer met badkamer (boven). Speciaal voor 2 tortelduiven. Dit wordt verwarmd door middel van elektrische verwarming.

De kelder
Onder de eetkamer ligt ook de wijnkelder, gewelfd en met een buiteningang.

Het domein
De grote ingangspoort biedt toegang tot de binnenplaats waarrond het huis, de duiventoren en een kleine annex zijn geschikt.
Naast het huis aan de straatkant is een grote schuur met hooizolder en een voormalige koeienstal. Momenteel wordt deze gebruikt als opslagplaats, garage en atelier.
Nog verder en ook afgesloten van de rest van de tuin ligt het zwembad (10 x 5,5 m) met aansluitend terras.
Het volledige domein is ommuurd zodat u ten allen tijde kan genieten van complete privacy.
Het terrein achteraan is een boomgaard van 3400 m² met fruitbomen.
Deze weide wordt momenteel ook gebruikt voor de paarden van de ruiters die de streek komen verkennen en logeren in de B&B.
Er is een brede ingang achteraan die uitgeeft op de straat.
Verder is het ook handig om te weten dat deze grond ook is goedgekeurd als bouwgrond.

Naast en achter het hoofdhuis zijn er ook 2 waterputten, waarvan één met dompelpomp. Handig voor het besproeien van de tuin en het bijvullen van het zwembad.

Het meubilair is momenteel mee opgenomen in de vraagprijs.

Kortom, dit eigendom is steeds met veel liefde onderhouden en klaar om aan een nieuw leven te beginnen!


Referentienummer 15232EK
Prijs € 490 000
Bebouwd 200 m²
Grondoppervlakte 50 are 30 centiare
Slaapkamers 7
Badkamers 5
Bouwjaar 1650
Algemene staat Goede staat